Na Platini gaat ook Blatter in beroep

Sepp Blatter, uittreden voorzitter van FIFA, gaat in beroep tegen z’n schorsing van 90 die hij opgelegd kreeg van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond. Gisteren ging ook UEFA-voorzitter Michel Platini in beroep tegen z’n schorsing.

Het beroep van Blatter komt toch ietwat verrassend. Gisteren liet z’n adviseur nog weten dat Blatter niet in beroep zou gaan, maar vandaag laat z’n advocaat weten dat dit toch het geval is. De 79-jarige Blatter staat al sinds 1998 aan het hoofd van FIFA, maar sinds hij zelf z’n aftreden aankondigde, sluit het net zich steeds meer rond hem.

Ook de gedoodverfde opvolger van Blatter, UEFA-voorzitter Michel Platini, werd voor 90 dagen geschorst. Maar die heeft al laten weten dat hij zeker in beroep gaat. “Ik verwerp ten stelligste alle beschuldigingen die tegen mij zijn gemaakt. Ze zijn opvallend vaag, dit heeft meer weg van een schijnvertoning” klonk het in een persbericht van Platini. “Meer dan ooit ben ik vastbesloten mezelf te verdedigen tegen alle relevante juridische instanties.”

85 keer bekeken