Lijstje met EK-deelnemers breidt uit

Noord-Ierland & Portugal hebben zich donderdagavond verzekerd van deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk. Voor de Noord-Ieren is het de eerste EK-kwalificatie in hun geschiedenis. Zo breidt  het lijstje met landen die zich geplaatst hebben voor het EK uit: Ijsland, Tsjechië, Engeland, Oostenrijk, Noord-Ierland, Portugal & gastland Frankrijk zijn er al zeker bij.

Unicum in Belfast

Noord-Ierland kon zich voor het eerst in z’n geschiedenis plaatsen voor een EK. Dan moesten ze wel winnen van Griekenland, een tegenstander van de Rode Duivels in de kwalificatiegroep voor het WK 2018. Tien minuten voor de rust ging het dak in Belfast er helemaal af toen Davis de Noord-Ieren op voorsprong bracht. Na de rust zorgden Magennis & opnieuw Davis voor 3-0. De Grieken lukten nog een eerredder, maar de 3-1 overwinning was genoeg voor kwalificatie en een groot feest in Noord-Ierland.

Portugal geplaatst

Ook superster Cristiano Ronaldo zal volgend jaar te bewonderen zijn op het EK in Frankrijk. Ronaldo en co wonnen met 1-0 van Denemarken, het nummer twee in de groep, en verzekerden zich zo van deelname aan het EK. Monaco-middenvelder Joao Moutinho zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt uit de wedstrijd.

Duitsland verliest

Een ander opvallend resultaat was het 1-0 verlies van wereldkampioen Duitsland op bezoek bij Ierland. De Mannschaft had genoeg aan een punt om zich te verzekeren van kwalificatie, maar een doelpunt van Shane Long gooide roet in het eten. De Duitsers hadden veel balbezit én kansen, maar moeten toch nog even wachten om hun ticket naar Frankrijk te boeken. Door de overwinning behoudt Ierland ook alle kansen om zich zelf nog te plaatsten voor het EK. 

Foto: Twitter @UEFAEURO

553 keer gelezen