Duivels mogelijk nr 1 op FIFA-ranking

De Rode Duivels kunnen bij de volgende FIFA-ranking mogelijk op de eerste plaats terecht komen. Daarvoor moet de ploeg van Marc Wilmots wel 6 op 6 pakken tegen Andorra en Israël. Door de verrassende nederlagen van huidig nummer 1 Argentinië & nummer 2 Duitsland hebben de Duivels een unieke kans om het beste voetballand ter wereld te worden (althans volgens de FIFA-ranking).

Verrassing gisteren toen zowel Argentinië als wereldkampioen Duitsland verloren. De Argentijnen speelden gisterennacht hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018. Zonder Lionel Messi verloor Argentinië op eigen veld met 0-2 van Ecuador. Maar ook Duitsland liep tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij Ierland had de Mannschaft veel kansen, maar ging het toch puntenloos naar huis na een doelpunt van Shane Long.

Daardoor kunnen de Rode Duivels zomaar op nummer 1 uitkomen, als ze dus zelf 6 op 6 pakken. Bij de vorige FIFA-ranking waren de Duivels nog van plaats 2 naar 3 gezakt, maar het verschil in punten was wel kleiner geworden. Bij twee overwinningen hebben de Belgen dan 1 440 punten, waarmee ze over Argentinië & Duitsland springen. Het zou meteen ook de eerste keer zijn dat België de eerste plaats op de FIFA-ranking bekleedt. 

Vreemd genoeg zou dat niet noodzakelijk betekenen dat België ook reekshoofd is bij de loting voor het EK. Voor Euro 2016 wordt namelijk de UEFA-ranking gehanteerd, en daar staat België pas zevende. Als de Duivels alsnog reekshoofd willen zijn moeten ze hopen op een misstap van Portugal, Engeland of Nederland. Als Nederland het EK mist, is België wel verzekerd van het statuut van reekshoofd op Euro 2016.

1335 keer bekeken