KBVB: "Steunen niemand die fraudeert"

De Koninklijke Belgische Voetbalbond reageert in een persbericht op de schorsing van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, UEFA-voorzitter Michel Platini en FIFA-secretaris-generaal Jérôme Valcke: “Het spreekt voor zich dat wij niemand zullen steunen waarvan de fraude bewezen is.”

“We betreuren nogmaals dat de Wereldvoetbalbond ons voetbal onafgebroken in een slecht daglicht stelt. Deze sfeer van frauduleus handelen in het voetbal is voor ons onaanvaardbaar”, zo begint het statement van de Belgische voetbalbond.

Enkele weken geleden maakte de KBVB bekend dat het Michel Platini zou steunen als kandidaat-voorzitter van de FIFA. “Via zijn kandidatuur wilden wij voor een nieuwe, cleane en transparante FIFA zorgen. De schorsing van Platini is echter een nieuw element in het dossier. De KBVB vraagt volledige transparantie en duidelijkheid met betrekking tot de oorzaak van de schorsingen. Na intern beraad en overleg met andere voetbalbonden zullen we ons officieel standpunt bekendmaken. Het spreekt voor zich dat wij niemand zullen steunen waarvan de fraude bewezen is.”

Donderdagmiddag maakte de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA bekend dat het zowel Sepp Blatter, Michel Platini en Jérôme Valcke voor negentig dagen schorst. 

186 keer gelezen