Blatter haalt uit naar Ethische Commissie

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft gereageerd op zijn schorsing van negentig dagen door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond. Hij doet dat via zijn advocaten: “De Ethische Commissie heeft de ethische en disciplinaire code van de FIFA niet gevolgd. Zij hebben mij geen kans gegeven om uitleg te geven bij de feiten.”

“De Ethische Commissie heeft zich voor zijn beslissing gebaseerd op foutieve interpretatie van de onderzoeksdaden in Zwitserland. Het Zwitserse gerecht heeft wel een strafrechtelijk onderzoek geopend, maar geen klacht neergelegd tegen de voorzitter. De Zwitserse aanklager zal zijn zaak dus moeten laten vallen als er geen bewijzen worden gevonden. Sepp Blatter kijkt ernaar uit de kans te krijgen om aan te tonen dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd.”

Adviseur Blatter: “Dit is niet het einde”

Blatter’s adviseur Klaus Stöhlker vertelde aan de Britse openbare omroep BBC dat de rol van de Zwitser nog niet is uitgespeeld. “Dit is niet het einde. Het is jammer dat hem dit moet gebeuren na veertig jaar in het voetbal, maar hij zal het laatste woord hebben.”

Diezelfde Klaus Stöhlker liet aan het Duitse persagentschap DPA weten dat Blatter waarschijnlijk niet in beroep gaat tegen zijn schorsing, aangezien dat toch niets zou uithalen: "Hij had het liever anders gezien, maar maakt zich niet te veel zorgen. Hij was erg kalm toen hij het nieuws vernam. Hij staat nu buiten de lijnen, maar keert terug over negentig dagen en dan moet hij het FIFA-congres voorbereiden."

131 keer gelezen