Dossier Rode Duivels

Wat kost het wagenpark van de Rode Duivels?

Het autosalon in mini-versie. Daar heeft de aankomst van de Rode Duivels elke keer opnieuw veel van weg. Romelu Lukaku en Nicolas Lombaerts arriveerden in hun Bentley, Dries Mertens in een elektrische BMW-sportwagen, Kevin De Bruyne in zijn knalrode terreinwagen van Mercedes en Jan Vertonghen, die werd door zijn mama afgezet in een bescheiden Toyota.

Aan die luxewagens hangt uiteraard een hoog prijskaartje, wat de auto ook relatief exclusief maakt. We rekenen telkens de basisprijs, maar wellicht hebben de Duivels nog wel wat opties in de wagen.

De Cadillac Escalade van Axel Witsel kost bijvoorbeeld minstens 96.000 euro en er rijden er volgens de overheidsdienst Mobiliteit maar twee van rond in België. De Mercedes CLA 45 AMG 4Matic van Laurent Depoitre is er vanaf 47.000 euro en voor de BMW i8 van Dries Mertens moet je rond de 141.000 euro neerleggen.

De duurste

De duurste wagens zijn de Bentley van Lombaerts en Lukaku (meer dan 180.000 euro), de Mercedes-terreinwagen van Kevin De Bruyne (146.733 euro) en de Mercedes-sportwagen van Fellaini is er vanaf 119.000 euro. Van de Bentley Continental zijn er 123 exemplaren in België, van de Mercedes AMG GT 62 en van de Mercedes AMG G 63 zijn er slechts 33.

De auto van mama Vertonghen daarentegen is veel betaalbaarder en populairder in ons land. De Toyota Corolla was gedurende tientallen jaren een van de beste verkochte modellen van het Japanse merk, zegt het DIV. Vandaag rijden er 49.988 exemplaren van rond, je koopt hem voor 6.500 euro, tweedehands uiteraard.