Imbula: "Nog geen keuze gemaakt"

Giannelli Imbula ontkent dat hij een keuze heeft gemaakt tussen Les Bleus en de Rode Duivels, dat doet hij bij de Franse sportzender RMC Sport. “Ik focus me momenteel volledig op FC Porto”, zegt hij. Eerder op de dag pakte de Franse sportkrant L’Équipe uit met het verhaal dat Imbula voor België zou hebben gekozen en hoopt op een plaatsje bij de Rode Duivels.

“Ik zit niet te wachten op een signaal van Deschamps of Wilmots. Ik concentreer me volledig op FC Porto.  Als ik goed presteer, heb ik de luxe dat ik door twee landen kan opgeroepen worden. Mijn beslissing zal zeker beïnvloed worden door wie mij als eerste selecteert”, reageert Imbula. 

Giannelli Imbula is een 23-jarige Frans-Congolese middenvelder die geboren is in Vilvoorde. In het verleden was hij Frans belofteninternational, maar hij speelde nog geen A-interland en dus kan Imbula Rode Duivel worden. Volgens L’Équipe heeft bondscoach Marc Wilmots hem overtuigd om voor België te kiezen en was de bondscoach vorige week ook in Porto om Imbula aan het werk te zien tijdens het Champions League-duel tegen Chelsea. 

822 keer gelezen