Zlatan: "Wil nog meer geschiedenis schrijven"

Paris Saint-Germain heeft zondagavond de klassieker tegen Olympique Marseille gewonnen met 2-1. Onze landgenoot Michy Batshuayi opende de score voor Marseille, maar Zlatan Ibrahimovic bezorgde PSG de drie punten met twee perfect omgezette strafschoppen vlak voor rust. Door zijn twee treffers is Ibracadabra nu topscorer aller tijden van PSG.

Ibrahimovic is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Franse topclub. In iets meer dan drie jaar won hij drie keer de landstitel, twee keer de Coupe de la Ligue, een keer de Coupe de France en drie keer de Franse Supercup. Met zijn 110 doelpunten verbetert hij het record van de Portugees Pedro Pauleta. Die maakte in vijf seizoenen 109 goals.

Zlatan Ibrahimovic is heel blij met het nieuwe record en benadrukt dat dit niet het einde is. “Ik ben niet van plan nu te stoppen. Ik wil doorgaan en het nog beter doen”, zegt hij op de clubwebsite van Paris Saint-Germain. “Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar ik wil er alles aan doen om nog meer geschiedenis te schrijven.”

De nieuwe top 3 van topscorers aller tijden bij PSG ziet er momenteel zo uit:

  1. Zlatan Ibrahimovic: 110 doelpunten
  2. Pedro Pauleta: 109 doelpunten
  3. Dominique Rocheteau: 100 doelpunten
504 keer gelezen