Chelsea blijft Mourinho steunen

Chelsea beleeft een dramatische start in de Premier League. Na acht speeldagen staat de Engelse landskampioen pas zestiende met amper acht punten na evenveel wedstrijden. Toch moet trainer José Mourinho (nog) niet vrezen voor zijn baan. “De club wil duidelijk maken dat José onze volle steun blijft krijgen”, deelt Chelsea mee in een statement op de clubwebsite.

“Zoals José zelf al zei, zijn de resultaten niet goed genoeg en moeten de prestaties van het team verbeteren. Toch geloven wij dat hij de juiste manager is voor ons en dat hij de ploeg heeft om het tij te keren.”

Chelsea verloor dit seizoen al vier keer in de Premier League. Het laatste verlies leed het afgelopen weekend in het eigen Stamford Bridge, het werd 1-3 tegen Southampton. Tegenover die vier verlieswedstrijden staan twee overwinningen en twee gelijke spelen. In de Champions League wonnen de Blues met 4-0 van Maccabi Tel-Aviv, maar verloren ze met 2-1 van FC Porto.

Na het verlies tegen Southampton zei Mourinho dat hij zelf niet zou opstappen. “Als de club me wil ontslaan, moet ze dat doen, want ik ga niet lopen. En als de club me ontslaat, ontslaan ze een van de beste trainers uit de clubgeschiedenis”, voegde de Portugees er nog aan toe.

Kapitein John Terry bevestigde het vertrouwen van de spelersgroep in Mourinho. “We blijven als één blok achter de coach staan. In moeilijke omstandigheden is het belangrijk dat je als groep samenblijft. Ik ben al heel lang bij Chelsea en ik heb managers zien komen en gaan. Als ik één trainer ons uit de malaise zie halen, is het José Mourinho.” Vandaag bevestigt dus ook de club dat José Mourinho trainer blijft van Chelsea. 

222 keer gelezen