Nooit geziene sensatie in Anderlecht

Bekijk het matchverslag vanaf 0:40.

Het penaltycomplex van RSCA bereikte een hoogtepunt tegen KV Mechelen. Drie strafschoppen werden gemist. Tot overmaat van ramp scoorde Kara een eigen doelpunt in de toegevoegde tijd. 1-1 na een onwaarschijnlijke match, met Jean-François Gillet als absolute held.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor RSCA toen Ezekiel tegen de grond ging in de zestien. Bal op de stip, maar Dennis Praet miste.

Anderlecht kreeg net daarna bijna het deksel op de neus toen Hanni tegen de lat knalde. Aan de overkant deed Defour het doel trillen. Een veelbelovend begin van de match.

Nog steeds in het openingskwartier kreeg de thuisploeg een tweede penalty. Deze keer was Okaka de dupe, doelman Gillet dook opnieuw naar de goeie hoek.

Anderlecht kende weinig geluk in de afwerking, toen Defour met een hard schot nog maar eens de lat trof.

In de 55’ was het dan toch raak voor RSCA. Stefano Okaka zette met een hakbal de verdiende voorsprong op het scorebord.

De thuisploeg gaf nadien amper een kans weg maar kon de score niet verdubbelen. Tielemans mocht het een derde keer proberen vanop de stip, maar ook nu redde Gillet. Tot overmaat van ramp devieerde Kara in de toegevoegde tijd de bal in eigen doel. De onwaarschijnlijke gelijkmaker en Anderlecht vol ongeloof na de gemiste driepunter.

10492 keer bekeken