Genk walst over een mak Standard

Herbekijk het matchverslag vanaf 0:05.

Genk heeft in eigen huis een overtuigende 3-1 overwinning behaald tegen Standard. De crisis blijft maar duren bij de Rouches, waar Yannick Ferrera zijn nieuwe ploeg niet op het goede spoor krijgt.

Beide ploegen zetten de match goed vast in het begin van de wedstrijd. Genk kon even dreigen toen het drie opeenvolgende corners kreeg en daarvan was de derde de goede. Het was verdediger Kabasele die de bal na negen minuten hard voorbij doelman Thuram kopte. De Rouches bleven georganiseerd spelen, maar het kwam voetballend amper tot kansen. Genk speelde scherper en kon wel dreigen via een erg bedrijvige Bailey.  Kebano miste enkele minuten voor rust nog een open doelkans.

Na de rust toverde diezelfde Kebano een geweldige voorzet uit de voeten met buitenkant rechts. De Camargo kreeg zijn kopbal niet tussen de palen. Het was slechts uitstel, want een kwartier voor tijd verdubbelde de spits de score met een lage schuiver. Bailey had er zin in en schilderde twee minuten later de bal op het hoofd van Thomas Buffel. Hij kopte de 3-0 makkelijk binnen. Tien minuten voor tijd had het 4-0 moeten zijn, maar Buyens besloot zijn penalty over te schieten. Net voor affluiten krulde Anthony Knockaert een vrije trap heerlijk in de kruising. De eerredder voor Standard was een feit. Een klein lichtpuntje in een zwakke wedstrijd van de Rouches.

Standard staat nu samen met Lokeren voorlaatste en hebben slechts één puntje meer dan rode lantaarn Westerlo. Racing Genk staat na de knappe overwinning op een vierde plaats.

3953 keer bekeken