Gent geeft Club Brugge pak slaag

Bekijk alles van KAA Gent - Club Brugge vanaf 16:40.

Gent heeft vanmiddag overtuigend de topper tegen Club Brugge gewonnen. Het werd de namiddag van de nieuwe internationals. Kums scoorde voor het eerst een hattrick in zijn carrière. Depoitre was de auteur van het vierde doelpunt. Vormer milderde nog tot 4-1.

Club begon goed aan de wedstrijd met enkele kansen. Pereira draaide knap weg, maar zijn schot ging onbesuisd over.  Twee minuten later viel de bal voor de voeten van Vossen. Hij ging ook zijn kans, maar het werd een afzwaaier. Enkele minuten later was Club daar opnieuw. Ditmaal hobbelde de bal van Vanaken enkele meters naast.

Gent had nog niet echt kunnen dreigen en de eerste keer dat ze dit deden was het meteen beslissend. De Bock kopte de bal in de voeten van Matton, die ging de zestien in, waar hij foutief werd gestopt door Meunier. Scheidsrechter Verbist legde de bal terecht op de stip. Een koud kunstje voor Sven Kums. De kersverse Rode Duivel scoorde de 1-0. Marc Wilmots zat in de tribune en zag dat het goed was.

Club Brugge wou meteen tegen scoren en dat deed het ook bijna. Pereira vond zijn maatje Vossen met het hoofd. Maar het vizier van Vossen stond niet op scherp in de eerste helft. Zijn schot ging voorlangs.

De tweede helft  begon slecht voor Club Brugge. Milicevic trapte hard naar doel. Meunier kreeg de bal tegen zijn arm. Verbist wees alweer naar de stip. Sven Kums maakte zo gemakkelijk z’n tweede van de namiddag. Club kreeg amper kansen. Het enige gevaar kwam van De Bock. Zijn vrije trap werd gepakt door Sels.

Rond het uur werd het 3-0. Na een fantastische dubbelpas van Kums en Milicevic kreeg die eerste de bal terug en hij schoof zijn derde van de namiddag voorbij Bruzzese. En het Gentse feestje was nog niet gedaan. Ook Depoitre kon nog scoren. Na een knappe aanval over rechts, knalde Depoitre de bal in één tijd tegen de touwen.

Vormer kon nog milderen tot 4-1. Maar het werd een pijnlijke namiddag voor Club Brugge. Gent heeft nu twintig punten. Club Brugge heeft ondanks de zware nederlaag maar vier punten minder.