Beveren doorbreekt thuisreeks van STVV

Bekijk het matchverslag vanaf 10:35.

Voor het eerst in meer dan een jaar tijd heeft STVV een wedstrijd in eigen huis verloren. De Kanaries gingen met 1-3 onderuit tegen Waasland-Beveren en verliezen zo voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden op rij.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Truienaars. Een ingestudeerde hoekschop werd door Milosevic enig mooi afgewerkt. De Bosniër houdt er een knap doelpuntengemiddelde op na: hij speelde tot nog toe nog maar 118 minuten in Eerste Klasse, maar scoorde al drie keer. Dat komt neer op één goal om de 40 minuten. Waasland-Beveren bleef de wet dicteren, waardoor Dutoit tegen wil en dank de meest bedrijvige Truienaar was.

Halverwege de eerste helft kwam Langil naar goede gewoonte naar binnen, zijn schot botste voor Dutoit, maar die kon de bal alsnog wegboksen. STVV kon daar enkel een knappe actie van Dompé tegenover zetten, maar diens voorzet veroorzaakte geen doelgevaar. Even later kreeg Gano de uitgelezen kans op 0-2, maar hij trapte de bal van in de kleine rechthoek op Dutoit. Op de daaropvolgende hoekschop zette Gano zijn misser recht: hij trapte een hoekschop van Moulin in één tijd binnen: 0-2. 

STVV kon ook in de tweede helft met moeite een vuist maken tegen een goed georganiseerd Waasland-Beveren. Schoofs trapte wel nog een vrije trap in doel, maar omdat Momi naar de bal kopte (maar hem niet raakte) en dus deelnam aan het spel, keurde ref Van Driessche het doelpunt af. Tien minuten voor tijd bracht de aanvoerder STVV toch terug in de wedstrijd. Nabab verloor de bal aan de rand van de zestien, Schoofs worstelde zich voorbij drie Waaslanders en trapte in de korte hoek binnen: 1-2. Stayen zette zich achter het elftal, maar de Truienaars slikten op de counter nog een derde tegendoelpunt. Langil trapte eerst nog tegen de paal, maar de goed gevolgde Myny knalde de 1-3 eindcijfers op het bord.

2820 keer bekeken