Westerlo en KVK niet verder dan 1-1

Bekijk het matchverslag vanaf 20:50.

Westerlo geraakte vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk. Schuermans bracht de Kemphanen op voorsprong. Maar Kis kon tegenscoren en zo blijft Westerlo laatste.

Westerlo speelde met het mes op de keel. De Kemphanen stonden al enkele weken laatste in het klassement en de druk op trainer Harm Van Veldhoven werd elke  week groter.  Een betere start kon Van Veldhoven dan ook niet wensen. Na acht minuten viel een hoekschop voor de voeten van Schuermans. De centrale verdediger twijfelde niet en trapte de bal binnen, 1-0 voor Westerlo.

Kortrijk reageerde meteen. Een schot van Poulain belandde op de paal. Pech voor Kortrijk, maar enkele minuten later hadden ze terug een kans op de gelijkmaker. Van Eeno mocht alleen op Van Langendonck af. Maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. In de herneming kon de Kroaat Kis een poging wagen voor een leeg doel, maar ook hij kreeg de bal niet tegen de netten.

Vlak voor het rustsignaal ging Westerlo-verdediger Apau op wandel. Hij dribbelde zich een weg door de Kortrijk-defensie, maar zijn schot verdween tegen de paal.  Westerlo kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft had Westerlo de wedstrijd heel lang onder controle. Maar twintig minuten voor tijd ging Petkovic pijnlijk in de fout. De centrale verdediger miste zijn controle volledig. Kis kon profiteren, ging voorbij Van Langendonck en maakte er 1-1 van.  1-1 was ook de eindstand. Westerlo mist zo een grote kans om van de laatste plaats weg te geraken.

476 keer bekeken