Charleroi blijft thuis ongeslagen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:40.

Het Stade du Pays blijft een oninneembare vesting. Charleroi won er met 3-0 van Zulte Waregem. De Karolo's blijven zo dit seizoen ongeslagen in eigen huis.

Charleroi slaagde er in de eerste helft niet in om zijn stempel op de match te drukken. De thuisreputatie van weleer leek zoek. De Karolo’s dreigden enkel via Pollet, maar die trapte tot twee keer toe onbesuisd naast het doel van Bossut. De beste kans was voor Zulte Waregem. Kaya verstuurde vanop eigen helft een uitstekende pass op Buyl, maar die kreeg het leer niet over Penneteau gelobt. Vlak voor de rust scoorde diezelfde Buyl ei zo na de 0-1, maar zijn schot op aangeven van Lepoint werd door de paal gekeerd.

In de tweede helft krikten de Zebra’s hun niveau fors op. Martos trapte een lange bal richting Pollet, die kapte Sami uit en knalde hoog in doel binnen: 2-0. Het was al van 22 november 2014 geleden dat Pollet nog had gescoord. Vlak na het uur kreeg Charleroi een lichte strafschop na een fout van Lepoint op Saglik. Perbet wilde zijn vierde goal in evenveel wedstrijden scoren, maar zag zijn penalty door Bossut gepareerd. Ndongala was goed gevolgd en trapte de 2-0 alsnog binnen. Diezelfde Ndongala kreeg even later de uitgelezen kans op een derde doelpunt, maar trapte na een rush van 40 meter op Bossut. Vlak voor affluiten zette Saglik de kroon op het werk. Hij trapte een vrije trap knap over het muurtje in doel: 3-0. Essevee kon over Anderlecht naar de tweede plaats springen, maar ziet nu Charleroi tot op drie punten naderen.

626 keer bekeken