Sponsoren keren zich tegen Blatter

McDonald's en Coca Cola, twee van de belangrijkste sponsoren van de geplaagde Wereldvoetbalbond, hebben vrijdag geëist dat Joseph Blatter onmiddellijk opstapt als FIFA-voorzitter. De Zwitser liet al weten dat hij niet op die eis zal ingaan.

Vorige week vrijdag startte het Zwitserse gerecht een strafrechtelijke procedure tegen de aftredende FIFA-voorzitter op verdenking van mismanagement en misbruik van vertrouwen. In navolging hiervan spreekt nu ook McDonald’s zijn ongenoegen uit. "De gebeurtenissen van de voorbije weken hebben de reputatie van de FIFA en het vertrouwen in de leiding verder geschaad", zo klinkt het bij de fastfoodketen. "In het belang van het voetbal zou het het best zijn, mocht Sepp Blatter per direct opstappen. Zo zou het hervormingsproces kunnen voortgezet worden met de nodige geloofwaardigheid." Coca Cola trekt nog harder aan de alarmbel. De frisdrankmagnaat vindt dat de FIFA nood heeft aan een uitvoerige en dringende hervorming. "Met elke dag die voorbijgaat, wordt het imago en de reputatie van de FIFA verder aangetast."

Op 26 februari kiest de FIFA een opvolger voor Blatter. Die houdt echter voet bij stuk en liet via zijn advocaat al weten niet af te zullen treden voor die datum. "Hoewel Coca Cola een gewaardeerde sponsor van de FIFA is, gaat de heer Blatter niet akkoord met de positie van het bedrijf. Hij zal dan ook niet opstappen", zo klinkt het in een persbericht.

185 keer gelezen