Leider Oostende kan weer winnen

Oostende heeft de openingswedstrijd van speeldag 10 met 2-0 gewonnen van Lokeren. De leider in de Jupiler Pro League kon pas in de tweede helft het verschil maken. Voor Lokeren is het de zesde nederlaag van het seizoen en zo blijft het onderin hangen.

De eerste helft had weinig om het lijf. Lokeren probeerde Oostende vanuit een goede organisatie op te vangen. Counteren lukte weliswaar niet, een afstandsschot van Patosi was de grootste dreiging. Oostende had veel balbezit, maar zelf creërde het ook weinig kansen. 

Na een minuut in de tweede helft stond de 1-0 voor Oostende wel op het bord. De Lokerse spelers waren nog aan het slapen en Cyriac kon doorbreken. De spits omzeilde doelman Verhulst en werkte vervolgens de bal beheerst voorbij Odoi die nog op de doellijn verdedigde. Pech voor Lokeren dat ook in de tweede helft goed georganiseerd bleef voetballen. De ingevallen Dessers probeerde het nog met een kopbal die een metertje naast ging. Na een tweede slechte terugspeelbal van Odoi zat Canesin er goed tussen. De aanvaller twijfelde niet en schoot de 2-0 over Verhulst tegen de netten.

Doelpunten:
'46 Cyriac 1-0 (Oostende)
'90 Canesin 2-0 (Oostende)

2936 keer bekeken