SPD 9 vat aan met Oostende - Lokeren

KV Oostende en Lokeren trappen vanavond de tiende speeldag aan de kust af. De kustboys staan al sinds speeldag 4 op kop en blijven dat minstens een week langer als er vanavond niet verloren wordt. Voor Bob Peeters is het bij Lokeren vijf voor twaalf. De coach pakte slechts 8 punten uit 9 wedstrijden en vooral het geleverde voetbal laat te wensen over. Lokeren bengelt maar twee punten boven de degradatiezone en kan vanavond maar beter winnen.

De voetbalzaterdag wordt morgen om 18u op gang getrapt door Charleroi en Zulte Waregem. Bij winst vestigen de troepen van Francky Dury zich steviger in de top zes. Om 20u staan er twee wedstrijden op het programma. OH Leuven wil een verlengstuk breien aan de sterke prestatie op Standard (2-2) en hoopt dat in eigen huis tegen Moeskroen-Péruwelz te doen. Ook voor Harm Van Veldhoven is het alle hens aan dek. De coach van Westerlo kreeg in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (2-4) het publiek over zich heen en kan maar best winnen, wil hij ook volgend weekend nog op de bank zitten in het Kuipje. Tot slot ontvangt promovendus STVV om 20u30 Waasland-Beveren.

Zondag staan er twee topwedstrijden op het programma. AA Gent en Club Brugge verloren afgelopen week hun Europese match en bekampen elkaar om 14u30 in ‘de Slag om Vlaanderen’. Club kon vorig seizoen in vier confrontaties geen enkele keer van de Buffalo’s winnen. Om 18u gaat Yannick Ferrera met Standard in Genk op zoek naar eerherstel na de debacles tegen onder meer Lokeren en OH Leuven. De Limburgers zijn dit seizoen wel nog ongeslagen in eigen huis. Anderlecht en KV Mechelen sluiten de speeldag om 20u af.

257 keer gelezen