Anderlecht en Brugge onderuit

Zowel Anderlecht als Brugge gingen onderuit op de tweede speeldag van de groepsfase van Europa League. Anderlecht heeft een 1-0 nederlaag geleden bij het Azerbeidzjaanse FK Qarabag. Een afstandsschot van Almeida tien minuten voor rust zorgde ervoor dat Anderlecht met een boel frustraties de kleedkamer introk, maar ook na de rust slaagden de Brusselaars er niet in de verdiende gelijkmaker tegen de touwen te jagen. Club Brugge is tegen een pijnlijke 1-3 thuisnederlaag tegen de Deense kampioen FC Midtjylland aangelopen. Een zwak Blauw-Zwart slikte in het eigen Jan Breydelstadion drie treffers na de pauze, scoorde tegen via Thomas Meunier en verloor al voor de tweede keer op rij in groep D.

Matchverslag Anderlecht 

In een zeer rommelige eerste helft probeerde Anderlecht de stugge thuisploeg met momenten onder druk te zetten. Er zaten veel onzuiverheden in het spel en echte kansen bleven uit. Doelman Sehic van Qarabag besloot de Brusselaars even voor het halfuur dan maar een handje toe te steken. Hij verwerkte een inworp heel ongelukkig, maar Okaka liet het na te profiteren. De eerste bal tussen de palen kwam er iets voorbij het halfuur toen Kara een hoekschop van Defour pal in de handen van Sehic kopte. 

In de tweede helft zorgde paars-wit meteen voor gevaar. Een razendsnelle Ezekiel glipte doorheen de verdediging, maar zijn inzet miste kracht. Besnik Hasi had zijn manschappen duidelijk de levieten gelezen tijdens de rust en Anderlecht had dan ook nog eens alle pech toen een duidelijke handsbal van doelman Sehic buiten het strafschopgebied niet bestraft werd door scheidsrechter Drachta. De verdiende gelijkmaker kwam er niet meer, Anderlecht lijdt zo een dure nederlaag in Azerbeidzjan.

 Matchverslag Brugge 

In een evenwichtige openingsfase was het voor beide teams zoeken naar openingen en het eerste kansje kwam er pas na 18 minuten. Na een zoutloze eerste helft stond het nog steeds 0-0. Blauw-Zwart kwam sterk uit de kleedkamers, maar stond zes minuten na de pauze wel plots 0-1 in het krijt. Een trap van Sisto week af op Mechele en verdween voorbij een verbouwereerde doelman Bruzzese tegen de Brugse netten. Een minuut eerder was ook Rasmussen al erg dicht bij de 0-1 gekomen. Club was duidelijk aangeslagen en iets voorbij het uur wisselde coach Preud'homme Diaby voor Jelle Vossen. Die zag in de 67e minuut echter hoe de 0-2 op het bord verscheen. Het was de ingevallen Onuachu die op hoekschop - een van de sterke punten van de Denen - het leer over Bruzzese kopte.

Meteen na de 0-2 gooide Preud'homme ook Dierckx en Meunier in de strijd, maar in minuut 74 duwde Novak het mes nog wat dieper in de Brugse wonde. Hij knalde de 0-3 van dichtbij in doel. Match gespeeld zo leek het, maar even later zorgde Meunier knap voor de aansluitingstreffer. Hij werd slim vrijgespeeld door Vanaken en poeierde de 1-3 voorbij Andersen.

784 keer gelezen