Club op zoek naar eerherstel in Europa

Na de 5-0-pandoering op het veld van Napoli gaat Club Brugge vanavond in eigen huis op zoek naar eerherstel in Europa tegen het Deense Midtjylland. De kwartfinalist in de Europa League van vorig jaar kan wel niet rekenen op Victor Vazquez. “Victor sukkelt met enkele fysieke kwaaltjes”, klinkt het bij blauw-zwart. “Hij heeft last aan de lies en knie.”

De eerste wedstrijd uit de Europa League-campagne van dit seizoen was er een om snel te vergeten voor Club. In het Stadio San Paolo ging Club Brugge met de billen bloot tegen Napoli. Rode Duivel Dries Mertens maakte twee van de vijf Italiaanse doelpunten.

Overwinteren in Europa is opnieuw een van de doelstellingen van Club dit seizoen. Daarom wint het vanavond maar best tegen Midtjylland. De Deense kampioen won in zijn eerste groepswedstrijd met 1-0 van Legia Warschau. Voor Club-trainer Michel Preud’homme begint de Europa League vandaag pas echt. “Ik ben van oordeel dat Napoli in deze groep gewoonweg te sterk is en dat de andere drie clubs een minitoernooi spelen met de tweede plaats als inzet. Enkele dagen na hun overwinning tegen ons, won Napoli ook met 5-0 van Lazio, dat wil toch iets zeggen.”

201 keer gelezen