Agüero bezorgt City in de slotfase de zege

Manchester City heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De Citizens – met De Bruyne in de basis – gingen met 1-2 winnen bij Borussia Mönchengladbach.

Het Borussia-Park zat afgeladen vol voor de eerste thuismatch ooit van Mönchengladbach in de Champions League. De Duitse nummer drie van vorig seizoen speelde een wervelende eerste helft, maar kon daarin niet scoren. Zowel Raffael als Hermann stonden meermaals oog in oog met Hart, maar het sluitstuk van Manchester City speelde een wereldpartij en hield zijn team meermaals recht. Halverwege stopte hij ook een strafschop van Raffael, nadat Otamendi de Braziliaanse aanvaller in de zestien had foutief had neergelegd. Aan de overkant kreeg Agüero twee keer een kans op de openingsgoal, maar hij zag zijn eerste schot knap gestopt door Sommer. Zijn tweede poging trapte de Argentijn maar net naast.

Mönchengladbach ging in de tweede helft op zijn elan voort. Raffael bleek wederom een gesel voor de fluogele defensie, maar Hart hield de Citizens opnieuw recht. Even later kregen de Duitsers dan toch waar ze recht op hadden. Rechtback Korb kwam hoog mee en leverde een gemeten voorzet af bij Stindl, die de bal in een tijd voorbij Hart joeg: 1-0. De vreugde van Gladbach was van korte duur, want nog geen tien minuten later tikte Otamendi een hoekschop van een vrijwel onzichtbare De Bruyne in doel: 1-1. Tien minuten voor tijd mocht ook City het vanop de stip proberen. Johnson trapte Agüero aan in de zestien, de Argentijn maakte het Borussia-Park even heel stil: 1-2. City kan met een 3 op 6 opnieuw onder te mensen komen, terwijl Mönchengladbach zonder punten achterblijft. Het is trouwens pas de eerste keer ooit dat een Engelse ploeg uit kan winnen bij Mönchengladbach.

450 keer bekeken