Mönchengladbach - Man City: de facts

Borussia Mönchengladbach ontvangt vanavond Manchester City in Borussia-Park. Beide teams gaan op zoek naar hun eerste punten in deze Champions League-campagne. Gladbach verloor op speeldag 1 op het veld van Sevilla met 3-0, City verloor in eigen huis met 1-2 van Juventus.

De twee ontmoetten elkaar al een keertje in de UEFA Cup van 1978/1979. Mönchengladbach schakelde City toen uit in de kwartfinales na een 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd en een 1-3-winst in de terugmatch. De Duitse club won uiteindelijk ook het toernooi. 

Voor Borussia Mönchengladbach komt het duel tegen Manchester City misschien wel op het juiste moment. Nog nooit kon een Engelse ploeg winnen in Gladbach en de Duitse club zit zelf opnieuw in een positieve spiraal met interim-coach André Schubert. Die nam tien dagen geleden de fakkel over van Lucien Favre, die na zes opeenvolgende nederlagen werd ontslagen. Onder Schubert won Gladbach zijn twee laatste wedstrijden. 

City zit dan weer in een mindere periode. Na een schitterende seizoenstart verloor de Engelse topclub drie van haar laatste vier wedstrijden en heeft heel wat blessurezorgen. Zo moet trainer Manuel Pellegrini het doen zonder Kompany, Clichy, Mangala, Delph, Nasri en Bony. Wel in topvorm is zomeraankoop Kevin De Bruyne. Die startte de laatste drie wedstrijden in de basis en maakte ook telkens een doelpunt. De Rode Duivel zit extra goed in zijn vel na het nieuws van zijn toekomstig vaderschap.

Volg de wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Manchester City vanavond live op 2BE vanaf 20u20!

260 keer bekeken