Gent gaat met 2-1 onderuit in Zenit

AA Gent keert, na een 2-1 nederlaag, met lege handen terug uit Sint-Petersburg. In z’n tweede Champions League-wedstrijd moest Gent het onderspit delven tegen het Zenit van Rode Duivels Axel Witsel & Nicolas Lombaerts. Gent speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar individuele klasse van Zenit, en dan in het bijzonder van sterspeler Hulk, besliste de wedstrijd.

Bij Gent vervingen Matton & Rafinha de geschorste Dejaegere en Foket. Zenit, met Witsel & Lombaerts in de basis startte wel het best. Sels tikte een vrije trap van Garay in hoekschop en wat later trapte Witsel naar nipt over. Daarna kwam Gent wel beter in de wedstrijd. Het had zelf meer balbezit dan de Russen, maar echt gevaarlijk waren de Buffalo’s niet. Na 35 minuten viel er dan toch een doelpunt uit de lucht: Hulk zette makkelijk Rafinha weg, zette perfect voor en Dzyuba kopte de 1-0 voorbij een kansloze Matz Sels.

Na de pauze liet Gent de kopjes niet hangen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Sven Kums zette zich goed door en vond dan de vrijstaande Thomas Matton. Die nam de bal in één tijd op de slof en trapte de gelijkmaker voorbij de Russische doelman. Een verdiende gelijkmaker voor Gent.

De 1-1 stond wel niet lang op het bord. Hulk draaide zich vrij rond 5 Gentse verdedigers en vond de vrijstaande Shatov. Alleen voor Sels bleef de linkerflankspeler ijzig kalm en lobde de bal perfect over Sels. Bij Zenit viel Nicolas Lombaerts nog geblesseerd uit. Gent ging wel nog op zoek naar de gelijkmaker, maar een schot van Matton werd nog net op tijd afgeblokt.

Het bleef zo bij 2-1. Geen enkele Belgische ploeg kon al een punt pakken in Zenit. Op speeldag 3 moet AA Gent naar Valencia. 

1504 keer bekeken