Lombaerts: "Speciaal om tegen Gent te spelen"

Nicolas Lombaerts neemt het vanavond met Zenit Sint-Petersburg op tegen AA Gent in de groepsfase van de Champions League. Een speciale wedstrijd voor Lombaerts, want Gent is zijn ex-club en de club waar hij zijn professionele carrière begon. “Het is de eerste keer dat ik tegen een ex-club speel. Ik weet niet goed wat het zal geven, maar het doet wel iets met een mens.”

Lombaerts speelde tussen 2004 en 2007 bij de Buffalo’s en volgt de prestaties van Gent op de voet. “Ik kijk naar alle samenvattingen van de Jupiler Pro League en specifiek naar die van Gent. Heb de wedstrijd tegen Lyon ook volledig gezien, iets wat niet vaak gebeurt. Ik verwacht geen makkelijke wedstrijd als ze spelen zoals tegen Lyon.”

AA Gent debuteerde met een 1-1-gelijkspel in de Champions League, bij Zenit zijn ze op hun hoede zegt Lombaerts. “Het is goed dat Gent 1-1 speelde tegen Lyon, dat heeft iedereen hier in Rusland wakker geschud. Anders ging ik er wel voor zorgen dat men Gent niet zou onderschatten. We moeten op onze hoede zijn.”

Terugkeer naar AA Gent?

Gent-voorzitter Ivan De Witte liet bij het vertrek naar Sint-Petersburg verstaan dat Nicolas Lombaerts altijd terug welkom is bij de Buffalo’s. “Dat is leuk om te horen”, reageert Lombaerts. “Maar ik denk niet dat dat een optie is het eerste jaar. Misschien binnen twee jaar, dat valt nog te bekijken, maar ik denk niet dat het haalbaar is voor Gent.”