Zenit - AA Gent: de facts

AA Gent trekt dinsdag naar Sint-Petersburg voor de tweede groepswedstrijd in de Champions League. Twee weken geleden debuteerden de Buffalo’s op het Kampioenenbal met een gelijkspel thuis tegen Olympique Lyon. Zenit won toen met 2-3 op het veld van Valencia.

Na twee rode kaarten en een gestopte penalty door Matz Sels voelde het 1-1-gelijkspel tegen Lyon aan als een overwinning. Danijel Milicevic maakte het allereerste Champions League-doelpunt voor AA Gent, dat ondertussen al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen is. Door hun rode kaart uit de eerste groepswedstrijd zullen Brecht Dejaegere en Thomas Foket de match tegen Zenit Sint-Petersburg wel moeten missen.

Bij Zenit wordt het een blij weerzien met Nicolas Lombaerts, die zijn carrière begon bij de Buffalo’s en er drie seizoenen aan de slag was. Naast Lombaerts vinden we nog een andere Rode Duivel terug bij de Russische club, met name Axel Witsel.

Lastige tegenstander

Zenit wordt een lastige tegenstander voor Gent. De Russische kampioen won haar voorbije vijf thuisduels tegen Belgische clubs. Meest recent zijn de overwinningen tegen Standard (play-offs UCL, 2014/2015) en Anderlecht (groepsfase UCL, 2012/2013). Zenit gaat nu dus op zoek naar een nieuwe Belgische scalp.

Iets waar AA Gent zich kan aan optrekken zijn de mindere resultaten van Zenit in de Russische competitie. Zenit kon de afgelopen vier wedstrijden niet winnen, het speelde drie keer gelijk en verloor eind vorige maand in eigen huis van Sovetov Samara, de club waar Frank Vercauteren hoofdtrainer is. 

Volg de wedstrijd live op 2BE vanaf 20u15!

794 keer bekeken