Kortrijk wint zuinig met 1-0 van Genk

Bekijk het matchverslag vanaf 0:25.

In de laatste wedstrijd van de negende speeldag heeft Kortrijk de punten thuis kunnen houden tegen Racing Genk. Stijn De Smet zorgde net na de rust voor de enige goal in het Guldensporenstadion.  KVK schuift met 12 punten zo op naar de linkerkolom. Genk blijft zevende.

Bij Kortrijk kreeg spits Kis zijn eerste basisplaats, Papazoglou verhuisde naar de bank. Julien Gorius moest bij de bezoekers geblesseerd toekijken. KVK, de ploeg met de minst productieve aanval in eerste klasse, kon een eerste keer dreigen met een dubbele poging van Kis en Van Eenoo, doelman Köteles pareerde telkens met de vuisten.

Op een eerste kans van de Limburgers was het wachten tot na het halfuur. Buffel ging vlot voorbij zijn man, perste er ook nog een schot uit, maar zag zijn poging gestopt door een zwevende Keet. Meer was er niet te beleven in de eerste helft.

In de eerste minuten na de pauze kwam Kortrijk dan toch op voorsprong. Op een verre cross bracht Gigot de bal voor doel, Stijn De Smet kon centraal in doel koppen. KVK verzuimde het nadien om helemaal af te maken, Genk slaagde er ook niet meer in om de stevige organisatie van de Kerels te doorbreken. Kortrijk blijft zo ongeslagen op eigen bodem dit seizoen.