RSCA klopt STVV met kleinste verschil

Herbekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Anderlecht heeft een aangename partij tegen STVV winnend afgesloten. Een doelpunt van Okaka in de eerste helft volstond voor de overwinning. Het is de eerste nederlaag voor de Kanaries onder Chris O’Loughlin.

Anderlecht probeerde in de eerste helft over de grond te voetballen en slaagde daar aardig in. Okaka, Suarez en Praet combineerden vlot, terwijl Gillet voortdurend infiltreerde en uitpakte met enkele gevaarlijke kopballen. Dutoit sloeg de eerste na vier minuten uit zijn doel, de tweede strandde op de paal. Het eerste gevaar van de Truienaars kwam er pas na 25 minuten. Dompé haalde met links hard uit van buiten de zestien en dwong zo Proto tot een knappe parade. Op het halfuur werd Praet slim weggestuurd door Obradovic. Okaka kwam goed voor zijn man en tikte de gemeten voorzet van de Gouden Schoen binnen: 1-0.

Ook in het begin van de tweede helft legde Anderlecht het beste voetbal op de mat, waarin een bedrijvige Gillet een hoofdrol speelde. Eerst kwam Suarez centimeters tekort op een scherpe voorzet van de middenvelder, nadien stond Gillet van dichtbij zelf aan het kanon. Een uitstekende Dutoit stond in de weg en hield STVV in de wedstrijd. Anderlecht liet het tempo na een uur zakken, maar STVV kon Proto nauwelijks bedreigen. Tien minuten voor tijd moesten de Kanaries met z’n tienen voort, nadat Angban duidelijk natrapte bij Ezekiel. In de slotfase kreeg Anderlecht nog de uitgelezen kans op de 2-0, nadat het een penalty kreeg voor een fout van Erichot op Ezekiel. Dutoit dook naar de goede hoek en redde de elfmeter van Defour. Bij de tien mannen van O'Louglin was de tank leeg, ze konden Proto niet meer bedreigen. Het bleef 1-0 in het Astridpark, waardoor Anderlecht terug naar de tweede plaats klimt.