Club pakt eerste zege buitenshuis

Bekijk het matchverslag vanaf 18:10.

Club Brugge heeft z’n eerste overwinning op verplaatsing behaald. Op het veld van Lokeren won Club zuinig met 0-1 na een vroeg doelpunt van Jelle Vossen. Lokeren had in de tweede helft een uitstekende kans via Ansah, maar die vond Bruzzese op z’n weg. Lokeren blijft zo achter met 3 op 15.

Michel Preud’homme had een verrassing in petto: hij zette Sébastien Bruzzese opnieuw in doel ten koste van Sinan Bolat. Het was ook Club dat het best van start ging in de wedstrijd. Al na 7 minuten bracht Jelle Vossen blauw-zwart op voorsprong. Hij kreeg teveel vrijheid van de Lokerse verdediging en trapte in de korte hoek voorbij Copa. Veel viel er verder niet te beleven in een kansarme eerste helft.

Na de pauze was er aanvankelijk niet veel beterschap. Tot minuut 70, toen er plots een enorme kans voor Lokeren uit de lucht kwam vallen. Diaby leed balverlies en daar profiteerde Eugène Ansah bijna van, maar alleen voor doel vond hij Bruzzese op z’n weg. Wat later kreeg Vossen nog een uitstekende mogelijkheid, maar hij kon geen tweede keer scoren.

Het bleef bij 0-1 op Daknam. Het is pas de eerste uitzege in vijf matchen voor blauw-zwart. De druk op Lokeren-coach Bob Peeters blijft dan weer aanhouden na een magere 3 op 15.

 

3277 keer bekeken