Standard kan weer niet winnen

Bekijk het matchverslag vanaf 11:50.

Voor de zesde competitiewedstrijd op rij heeft Standard niet kunnen winnen. Het kwam thuis tegen OH Leuven niet verder dan 2-2 en blijft voorlaatste in de stand.

Het duurde nog geen minuut of OH Leuven veegde de nul al van het bord. Remacle sprintte bij de eerste Leuvense aanval naar binnen en trapte hard op de paal. Croizet was goed gevolgd en trapte de rebound na amper 47 seconden al in doel: 0-1. Tien minuten later troefde diezelfde Croizet Van Damme af, maar Thuram behoedde Standard voor de 0-2. De Leuvenaars bleven gevaarlijk tegenprikken: een puntertje van Houdret ging naast. Standard had het moeilijk met de vijfmansdefensie van Mathijssen. Vlak voor de rust liep het dan toch tegen een dodelijke counter aan. Ngawa, Croizet en Remacle stonden alleen tegenover Brüls en speelden het - met enig getwijfel – perfect uit: Remacle rondde af: 0-2.

Standard zette in de tweede helft alles op alles en ging achterin met z’n drieën spelen. Op het uur bracht Emond de Rouches terug in de wedstrijd. De van Waasland-Beveren overgekomen verdediger kopte een voorzet van Dossevi verdiend voorbij Riou: 1-2. Een kwartier voor tijd bracht Santini na mistasten van Houdret het scorebord zelfs terug in evenwicht. Even later scoorde de Kroaat ook de winning goal, maar ref Vertenten keurde het doelpunt terecht af voor buitenspel. Standard ging nog verwoed op zoek naar de 3-2, maar zag zijn strijdlust niet beloond en moest zich dus tevreden stellen met een puntendeling tegen OHL.

3578 keer bekeken