Moeskroen houdt Oostende op draw

Bekijk het matchverslag vanaf 0:40.

Leider KV Oostende heeft de bekerkater niet kunnen doorspoelen op het veld van Moeskroen, het bleef steken op 2-2. De Henegouwers kwamen twee keer op voorsprong, maar Oostende kwam telkens langszij. De leider ging wel nog verwoed op zoek naar een derde doelpunt, maar Jonckheere en Musona misten de kansen.

Moeskroen had met de overwinning in de beker meegerekend drie wedstrijden op rij gewonnen en ook in de vierde startte het uitstekend. Na amper 5 minuten bracht Noë Dussenne Moeskroen op voorsprong. Na een hoekschop tikte hij een geloste bal van Ovono binnen. Diezelfde Dussenne was vlak voor rust dan weer de antiheld toen hij een voorzet van Cyriac in eigen doel duwde. 1-1 bij de pauze.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een vroeg doelpunt van Moeskroen. Oussalah knalde eerst nog op Ovono, maar Scepovic trapte de rebound staalhard voorbij de Oostendse keeper. Moeskroen speelde gretig, maar kreeg een strafschop tegen na een domme overtreding van Markovic. Cyriac nam het geschenk in dank aan en scoorde z’n 6e competitiedoelpunt met een panenka. Oostende ging nog op zoek naar een derde doelpunt, maar Jonckheere en Musona vonden telkens Moeskroen-doelman Vagner Da Silva op hun weg.

Oostende blijft wel zeker aan de leiding met 20 punten. Moeskroen pakt 7 op 9 en nestelt zich in de middenmoot van het klassement. 

556 keer bekeken