Charleroi wint met dank aan Perbet

Charleroi heeft voor een tweede keer dit seizoen kunnen winnen. De Carolo’s wonnen op het veld van KV Mechelen met 0-1, dankzij een doelpunt van (opnieuw) Jérémy Perbet. Bij KV Mechelen werd een doelpunt van Jens Naessens in de 79e minuut onterecht afgekeurd voor buitenspel. 

De eerste helft leverde weinig tot geen kansen op Achter de Kazerne. In de openingsminuut was KV Mechelen gevaarlijk met een schot van Verdier. De tweede echte kans was voor Charleroi vlak voor de rust. Daarnaast stonden de eerste 45 minuten in het teken van balverlies en slechte passes, 0-0 was dus de logische ruststand.

Weinig beterschap in de tweede helft bij KV Mechelen, bij Charleroi ging het iets beter. De bezoekers zetten heel wat druk op de Mechelse verdediging. Eerst kreeg Pollet twee grote kansen op het openingsdoelpunt, maar de bal ging telkens naast. Uiteindelijk was het toch raak. Jérémy Perbet bracht Charleroi op voorsprong met een hard, strak schot in de winkelhaak.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jens Naessens gelijk, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. In de absolute slotfase kreeg Ndongala nog dé kans op de 0-2, maar hij miste. Charleroi wint na speeldag 1 voor een tweede keer dit seizoen, KV Mechelen verliest voor de vijfde keer. 

Scoreverloop:

67' 0-1 Perbet (Sporting Charleroi)