Gent wint voor het eerst buitenshuis

Bekijk het matchverslag vanaf 21:45.

AA Gent heeft zijn eerste uitzege van het seizoen geboekt. De Buffalo’s versloegen op de Freethiel Waasland-Beveren met 1-3. Waasland-Beveren blijft achter met 0 op 9 en slikte in zijn laatste drie wedstrijden maar liefst 13 tegendoelpunten.

Bij de eerste kans voor AA Gent was het meteen raak. Waasland-Beveren lette achterin niet op en aan de tweede paal liep Mitrovic een voorzet van Milicevic in doel: 0-1. Waasland-Beveren oogde vermoeid en vond geen antwoord op de vroege tegengoal. Gent ging wel op zoek naar een tweede doelpunt, maar grote kansen creëerden de Buffalo’s voor de pauze niet. Zowel Raman, Depoitre als Milicevic konden enkel dreigen van op afstand. Vlak voor de rust staken de Waaslanders de neus dan toch eens aan het venster. Langil zette strak voor, Vanzo kopte de gelijkmaker op de lat.

Na de rust drong Waasland-Beveren meermaals aan, maar een uitstekende Sels hier Gent overeind. Hij pareerde een schot van Langil, pakte een vrije trap van Maric en hield met een knappe beenveeg ook Moulin van de gelijkmaker. De eerste geslaagde aanval van de Buffalo’s in de tweede helft gaf de troepen van Vreven meteen de doodsteek. Kums stak de bal binnendoor tot bij Matton, die simpel onder Henkinet schoof. Amper twee minuten later deed Depoitre er een doelpunt bij. De aanvaller knikte de 0-3 op aangeven van Milicevic binnen. In de slotfase zorgde Milosevic met een fantastisch afstandsschot voor de aansluitingstreffer, maar verder dan 1-3 kwam Waasland-Beveren niet meer.