Zulte wint met 4-2 na leuke match

Zulte Waregem heeft in eigen huis hekkensluiter Westerlo verslagen met 4-2. Na een aangename wedstrijd waarin Westerlo op voorsprong kwam, boog Essevee de scheve situatie nog om. Mbaye Leye scoorde twee keer en is nu de nieuwe topschutter in de Jupiler Pro League met zes goals.

Westerlo stond laatste voor aanvang van de wedstrijd, maar toch begonnen de Kempenaren het best. Jens Cools bracht Westel na een kwartier verdiend op voorsprong. Bijna stond het zelf 0-2, maar de Letse spits Visnakovs miste onbegrijpelijk vanop minder dan een halve meter voor de doellijn. Westerlo betaalde die misser cash. Eerst scoorde Lepoint de gelijkmaker en wat later maakte Mbaye Leye z’n 51e doelpunt voor Zulte Waregem: 2-1 bij de rust.

Na de pauze eiste opnieuw Visnakovs een hoofdrol op bij Westerlo. De lange spits kreeg opnieuw een dot van een kans, maar miste opnieuw alleen voor Bossut. Zelfde scenario als in de eerste helft: die misser brak Westerlo zuur op. Enkele minuten later kreeg Zulte Waregem een strafschop en Leye scoorde de 3-1. Z’n zesde doelpunt van het seizoen, daarmee is de Senegalees nu topschutter.

Wat later werd het nog erger voor Westerlo. Doelman Koen Van Langendonck sloeg naast een vrije trap van Kaya en het stond 4-1 voor de thuisploeg. Nils Schouterden kon voor Westerlo nog milderen tot 4-2, maar toch blijven de Kempenaren met 0 punten achter. De druk op trainer Harm Van Veldhoven blijft aanhouden.