Club Brugge en Vazquez vangen bot in beroep

Club Brugge kan niet rekenen op Victor Vazquez in zijn komende twee competitieduels - zondag bij Lokeren en in eigen huis tegen landskampioen AA Gent. De Geschillencommissie Hoger beroep voor het Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bestendigde vrijdag de opgelegde schorsing van de Geschillencommissie.

Vazquez ging tijdens het verloren duel tegen Moeskroen-Péruwelz op de knie van RMP-middenvelder David Hubert staan, nadat die de Spanjaard van Club een stevige por had verkocht. Daar kreeg de Spaanse middenvelder van Club afgelopen dinsdag een schorsing van drie speeldagen (waarvan twee effectief) en een geldboete van 1.200 euro. Club en speler vochten de schorsing aan, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep verklaarde het beroep ongegrond.

"De feiten waarvoor Vazquez wordt vervolgd zijn manifest verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter. De TV-beelden bewijzen de gemaakte fout - Vazquez raakt geen bal en hij stapt met de rechtervoet op de knie van de tegenstrever. De indicatieve tabel zoals verwoord in het bondsreglement voorziet voor een brutale fout een schorsing van 2 tot en met 5 speeldagen indien de bal niet gespeeld werd en de fysieke integriteit in gevaar werd gebracht", klinkt het bij de Geschillencommissie Hoger Beroep, die zo de overwegingen van de Geschillencommissie overneemt.

 

365 keer gelezen