Geen Eurostadion? RSCA trekt zich terug

Anderlecht zal dan toch niet meestappen in het project rond een nieuw nationaal stadion op Parking C aan de Heizel. Die verrassende keuze heeft de raad van bestuur van Anderlecht gemaakt. De club gaat niet langer voor het 'Eurostadion', maar kiest ervoor om het eigen Constant Van den Stockstadion te moderniseren.

“Gisterenavond boog de Raad Van Bestuur zich over het dossier van het huidig voorgestelde project tot de ontwikkeling van een stadion op Parking C”, zo schrijft Anderlecht op zijn website. “De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club.”

Uit de korte verklaring blijkt dat Anderlecht niet naar het nieuw te bouwen Eurostadion op Parking C zal verhuizen, maar er voor kiest om het huidige Constant Van den Stockstadion te moderniseren. “De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen.”

Geen Eurostadion?

Met de beslissing om zich terug te trekken als partner voor een nieuw nationaal stadion, legt Anderlecht ook meteen een bom onder het gehele project. Anderlecht maakte in juni nog bekend dat er (onder voorwaarden) met bouwheer BAM/Ghelamco een akkoord was om vanaf het seizoen 2019-2020 in het nieuwe stadion te gaan spelen. De club zou daarvoor huur betalen en ook de stad Brussel beloofde tussen te komen in de kosten.

Het nieuwe stadion zou ook de thuishaven worden van de Rode Duivels en fungeren als locatie voor enkele matchen van het Europees Kampioenschap in 2020, dat over heel Europa zal plaatsvinden. Maar door de beslissing van Anderlecht komt de hele financiering van het project op de helling.

1383 keer bekeken