Van Buyten aan de slag bij Standard

De kogel is dan toch door de kerk: Daniel Van Buyten gaat als sportief raadgever aan de slag bij Standard. Het hing al enkele weken in de lucht dat Van Buyten een functie zou krijgen bij Standard, hij woonde de meeste afgelopen wedstrijden van de Rouches bij en ook nieuwe coach Ferrera was voorstander van de ex-Rode Duivel. 

In het verleden speelde Van Buyten nog twee seizoenen voor Standard. Hij speelde tussen 1999 en 2001 meer dan 50 wedstrijden voor de Rouches voor hij naar Marseille verkaste. De laatste weken werd hij een vaak geziene toeschouwer bij wedstrijden van Standard. Ook binnen het bestuurt had Van Buyten invloed. Volgens de RTBF had hij een stem in het ontslag van Muslin en de aanstelling van Yannick Ferrera.

Die laatste drong erop aan dat voorzitter Bruno Venanzi hem een functie bij Standard gaf: “Ik ben geen vragende partij, ik ben heel erg vragende partij” klonk het bij Ferrera. “In elk gesprek leer ik ontzettend veel van Van Buyten. Hij reikt heel veel bruikbare elementen aan en ik denk dat de club daar baat bij kan hebben.”

Nu is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met sportief directeur Axel Lawarée. Door de komst van Daniel Van Buyten verschuift Lawarée mogelijk naar de jeugdacademie. 

 

614 keer gelezen