Antwerp bekert verder na zege op KVO

Bekijk het matchverslag vanaf 25:00.

Antwerp heeft zich gisteren als enige niet-eersteklasser weten te plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België. De Great Old won met 0-2 op het veld van competitieleider Oostende. Alle andere eersteklasser konden zich wel winnen. Anderlecht had wel enige moeite met vierdeklasser Spouwen-Mopertingen. Paars-wit kon pas in de slotminuten afstand nemen.  

Antwerp wint op Oostende

Veel Antwerp-supporters hadden de verplaatsing naar de kust gemaakt en die zagen halverwege de eerste helft hun ploeg op voorsprong komen. Owusu trapte vanop 20 meter staalhard via de lat binnen: 0-1. Competitieleider Oostende kon weinig creëren en in de tweede helft was het al Antwerp wat de klok sloeg. In de 71e minuut trapte Maxime Biset, ook vanop afstand, de 0-2 in doel. Een verdiende overwinning voor the Great Old dat als enige niet-eersteklasser doorgaat naar de 8e finales van de Croky Cup.

Anderlecht & Standard met moeite

Anderlecht en Standard plaatsen zich wel voor de volgende ronde, zij het met moeite. Paars-wit kon pas in de slotminuten afstand nemen van vierdeklasser Spouwen-Mopertingen. Tot minuut 89 stond het 1-1 in het Astridpark, maar doelpunten van Leander Dendoncker en Matias Suarez bezorgden Anderlecht toch nog een 3-1 overwinning. Standard had het ook niet onder de markt tegen tweedeklasser Coxyde. De Rouches kwamen wel twee keer op voorsprong, maar twee keer kwam de kustploeg terug. De wedstrijd leek op verlengingen uit te draaien, maar 9 minuten voor tijd scoorde Christian Brüls het verlossende derde doelpunt voor de Luikenaars.

Club, Gent en Genk winnen vlot

Club Brugge kende geen moeite met tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen. Blauw-zwart haalde het vlot met 0-4. Hans Vanaken scoorde twee keer, meteen z’n eerste goals in het shirt van Club. Ook Thomas Meunier en Jelle Vossen scoorden. Kampioen AA Gent haalde het makkelijk met 3-0 in eigen huis van tweedeklasser Eupen. Nicklas Pedersen in de eerste helft, en Benito Raman & Hannes Vanderbruggen in de tweede helft scoorden voor de Buffalo’s. Ook Genk schakelde een tweedeklasser uit. De Limburgers wonnen met 5-2 van Dessel Sport dankzij goals van Ünal, Kabasele, Dewaest, Bailey & De Camargo.

Dit zijn alle uitslagen in de 16e finales van de Croky Cup:

Zulte Waregem – Union (II) 2-0

Westerlo – Cercle Brugge (II) 3-2

Anderlecht – Spouwen-Mopertingen (IV) 3-1

Racing Genk – Dessel Sport (II) 5-2

Waasland-Beveren – Dender (III) 2-1

KV Mechelen – White Star Brussel 1-0

Lokeren – Twee Akren (III) 6-2

KV Kortrijk – Olsa Brakel (III) 5-0

Charleroi – Walhain (III) 3-0

Patro Eisden Maasmechelen (II) – Club Brugge 0-4

AA Gent – Eupen (II) 3-0

STVV – Bocholt (III) 1-0

Coxyde (II) – Standard 2-3

OH Leuven – Lommel United (II) 3-2

Deinze (II) – Moeskroen-Péruwelz 0-2

KV Oostende – Antwerp (II) 0-2

1544 keer bekeken