Ryan eventjes terug in Brugge

Mathew Ryan was afgelopen weekend eventjes terug in Brugge en was blij terug te zijn: “Het was vreemd om de wedstrijd vanuit de tribune te zien, dat had ik nog nooit meegemaakt want ik stond altijd op het veld. Het is goed om terug te zijn en om Club te zien winnen.” Ryan woonde de met 5-1 gewonnen wedstrijd van Club tegen Waasland-Beveren bij. Na de match gaf hij een interview aan Club TV.  

De Australische goalie maakte deze zomer de overstap van Club Brugge naar de Spaanse eersteklasser Valencia. Het leven in het zuiden van Europa bevalt hem duidelijk. “Zie je dat dan niet aan mijn kleurtje? Sorry dat ik het moet zeggen, maar het weer is daar een pak beter dan in Brugge.”

Ook in Valencia blijft Ryan de prestaties van Club Brugge op de voet volgen. “Ik blijf supporteren en de club van dichtbij volgen vanuit Spanje. Alleen al vandaag de stad binnenrijden en de torens van de stad zien. Ook hier terugkomen in het stadion brengt hele mooie herinneringen naar boven. En na een overwinning naar de supporters gaan om hen te groeten, dat zal ik altijd missen.”

Bolat wordt sleutelspeler Club

Ryan had het ook over zijn opvolger in doel, Sinan Bolat. “Hij heeft wat tijd nodig om terug te komen. Na zijn blessure en na een tijdje niet te hebben gespeeld, is het niet meer dan normaal dat hij nog naar zijn beste vorm moet groeien. Maar ik ken zijn kwaliteiten. Ik ben er zeker van dat hoe meer matchen hij speelt, hoe meer hij zal groeien. Hij wordt zeker een van de sleutelspelers van dit Club Brugge. 

634 keer gelezen