Club in beroep tegen schorsing Vazquez

Club Brugge gaat in beroep tegen de schorsing van Victor Vazquez. Die kreeg dinsdag een schorsing van drie speeldagen opgelegd, waarvan twee effectief, door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB.

Vazquez kreeg die straf omdat hij zich in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Moeskroen revancheerde op David Hubert. Die had de Spanjaard eerst een stevige por verkocht. Scheidsrechter Gumienny gaf Vazquez een gele kaart, maar de Reviewcommissie vond dat niet genoeg en liet hem alsnog vervolgen. De Geschillencommissie gaf Vazquez drie speeldagen schorsing waarvan twee effectief en een geldboete van €1.200.

Een veel te zware straf volgens Club Brugge, dat nu in beroep gaat. Blauw-zwart probeert de speler te recupereren voor de competitieduels op bezoek bij Lokeren (27/09) en in eigen huis tegen landskampioen AA Gent (04/10). Vrijdag moeten speler en club zich gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. 

Bij Standard kreeg Dino Arslanagic één speeldag schorsing opgelegd na zijn rode kaart tegen AA Gent afgelopen weekend. De Rouches aanvaarden de straf en kunnen in de wedstrijd van zaterdag tegen OH Leuven dus geen beroep doen op de verdediger. 

 

318 keer gelezen