Red Flames overklassen Bosnië

De Belgian Red Flames, onze nationale voetbalvrouwen, zijn overtuigend begonnen aan hun voorronde voor het EK van 2017 in Nederland. De Red Flames maakten brandhout van Bosnië-Herzegovina, het werd 6-0.

De Red Flames namen een droomstart tegen de Bosnische vrouwen. Al in de zevende minuut verdween een hoekschop van Tessa Wullaert via Dijakovic in doel. Onze landgenoten gingen vol voor de aanval. Na twintig minuten verdubbelde Cécile De Gernier de score, in minuut 33 maakte kapitein Aline Zeler de 3-0 en nog voor de rust maakten Janice Cayman en opnieuw Zeler (strafschop) er 4-0 en 5-0 van. In de 72e minuut zette Maud Coutereels de 6-0 op het scorebord vanop de stip.

Op 27 oktober spelen de Belgian Red Flames hun tweede kwalificatiewedstrijd, opnieuw tegen Bosnië, in Zenica. Later spelen de Belgen ook nog tegen Servië, Engeland en Estland. De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes gaan rechtstreeks naar het EK, de overige nummers twee strijden in twee barrageduels voor het laatste ticket. Het EK vrouwenvoetbal vindt plaats in juli en augustus 2017 in Nederland. 

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd. 

369 keer gelezen