Lewandowski scoort 5 keer in 9 (!) minuten

Robert Lewandowski heeft zichzelf in de geschiedenisboeken gevoetbald. De Poolse spits van Bayern München was in de Duitse competitietopper tegen vicekampioen Wolfsburg goed voor maar liefst vijf doelpunten in amper negen minuten tijd. Nooit eerder maakte een speler zo snel vijf doelpunten na mekaar in de Bundesliga.

Bayern stond bij de rust nochtans 0-1 in het krijt in de eigen Allianz Arena. Maar na de pauze gooide trainer Pep Guardiola Lewandowski in de strijd, die vanaf minuut 51 begon aan zijn eigen doelpuntenfestival.

De Duitse landskampioen won het duel uiteindelijk met 5-1 en blijft zo na zes speeldagen aan de leiding met achttien op achttien. Wolfsburg heeft elf punten en staat voorlopig derde.

Met zijn vijf doelpunten in 8 minuten en 59 seconden breekt “Lewangoalski” ook enkele records:

  • Snelste hattrick ooit in de Bundesliga (net zoals de snelste vier en vijf doelpunten in één wedstrijd in de Duitse competitie).
  • Zijn hattrick (in 3 minuten en 18 seconden) is de tiende snelste ooit. In 1964 maakte Tommy Ross er drie in 90 seconden voor Ross County.
  • Eerste invaller die in de Bundesliga vijf keer scoort.
  • Voor het eerst in 24 jaar dat iemand vijf doelpunten maakt in een Bundesliga-wedstrijd.

Alleen het Bundesliga-record van zes doelpunten in één wedstrijd, van Dieter Müller in 1977, haalde hij niet. 

Vijf goals Lewandowski

ON-GE-LOOF-LIJK! Invallen bij de rust en VIJF keer scoren in NEGEN minuten: Robert Lewandowski!! De beste spits van het moment?

Posted by Play Sports on dinsdag 22 september 2015
1854 keer gelezen