Westerlo door oog van de naald in beker

Westerlo en Zulte Waregem hebben zich als eerste geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. De eersteklassers schakelden allebei een tweedeklasser uit. Westerlo haalde het nipt met 3-2 van Cercle Brugge. Zulte Waregem won met 2-0 van Union Sint-Gillis.

Westerlo, de rode lantaarn uit de Jupiler Pro League, kreeg met Cercle Brugge een verraderlijke tegenstander over de vloer. Bij rust stonden de Kemphanen 1-0 voor dankzij een treffer van de Let Visnakovs. Meteen na de pauze zorgden Maertens en Yagan echter voor de 1-2. Westerlo leek zo al meteen een kruis te moeten maken over het bekeravontuur, maar na late treffers van Hyland en (opnieuw) Visnakovs kregen ze Cercle alsnog op de knieën.

Zulte Waregem snel veilig

Zulte Waregem begon in overdrive aan de wedstrijd tegen Union en stond al na amper tien minuten op een veilige 2-0 voorsprong. Het waren Stephen Buyl en Onur Kaya die de weg naar de netten hadden gevonden. Nadien controleerde de thuisploeg de partij, de kwalificatie kwam nooit in gedrang.

546 keer gelezen