Geschillencommissie schorst Vazquez en Tielemans

De Geschillencommissie Betaald Voetbal heeft Victor Vazquez en Youri Tielemans alsnog geschorst nadat de Reviewcommissie hen liet vervolgen. Ook drie spelers van Standard kennen hun straf. De schorsingen gaan in vanaf 24 september. Er kan wel nog beroep worden aangetekend. 

Club Brugge moet het twee speeldagen zonder Victor Vazquez doen. De Spaanse middenvelder revancheerde zich in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Moeskroen op David Hubert, nadat die Vazquez een stevige por had verkocht. Vazquez kreeg geel, maar de Reviewcommissie vond dat niet genoeg. De Geschillencommissie Betaald Voetbal heeft hem nu een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee effectief, gegeven en een geldboete van €1.200.

Anderlecht-middenvelder Tielemans moest zich komen verantwoorden voor een tackle op Wilfred Ndidi in de wedstrijd tegen Racing Genk. De verdediger van Genk kreeg de studs van Tielemans op zijn scheenbeen, maar de Anderlecht-speler werd niet bestraft tijdens de wedstrijd. De Reviewcommissie liet hem toch nog vervolgen en de Geschillencommissie heeft hem de volgende straf gegeven: twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief, en €800 boete.

Van Standard werden er maar liefst drie spelers op het matje geroepen. Renaud Emond werd door de Reviewcommissie vervolgd op basis van televisiebeelden voor een overtreding op Maric in de wedstrijd tegen Lokeren, maar gaat nu toch vrijuit. Arslanagic en Dussaut kregen afgelopen weekend een rode kaart in de topper tegen AA Gent. Voor Dussaut was de uitsluiting voldoende, Arslanagic staat één speeldag effectief aan de kant en moet een boete van €400 betalen. 

913 keer gelezen