Club wint makkelijk van W.-Beveren

Bekijk de samenvatting vanaf 1'30".

Club Brugge heeft de 5-0-pandoering van donderdag tegen Napoli doorgespoeld. Blauw-zwart won in het eigen Jan Breydelstadion met 5-1 van Waasland-Beveren. Tuur Dierckx was een van de uitblinkers bij Club met twee doelpunten en Jelle Vossen maakte zijn eerste in het shirt van Club Brugge.

Club begon als een gewond dier aan de wedstrijd na de 5-0-nederlaag tegen Napoli. Michel Preud’homme gooide zijn basiself dan ook wat door mekaar. Thomas Meunier (last van de knie), Diaby, Bolingoli en Vazquez begonnen op de bank. De fauw, Vanaken, Dierckx en Vossen kregen een basisplaats.

Het gewonde dier besefte dat het een goede prestatie nodig had om een crisis te vermijden en nam de wedstrijd meteen in handen. Onder andere Pereira en Vormer kregen enkele goede kansen, maar doelman Henkinet hield Waasland-Beveren recht met enkele mooie saves.

Veel kansen voor Club, maar het was wachten tot vijf minuten voor de rust op het openingsdoelpunt. Tuur Dierckx trapte de bal knap in de korte hoek binnen en enkele minuten later lag hij ook aan de basis van de 2-0. Hij trapte de bal eerst nog op Henkinet, maar de bal kaatste via Jans in het doel van Waasland-Beveren.

Na de rust ging Dierckx voort op zijn elan en kopte hij een voorzet van Vormer binnen. Het vertrouwen was nu helemaal weg bij Beveren. In de 73e minuut maakte Jelle Vossen zijn eerste doelpunt voor Club Brugge en enkele minuten later knalde De fauw de 5-0 binnen. In de slotminuten maakte Milosevic met een knap afstandsschot de eerredder voor Waasland-Beveren, dat de wedstrijd nog eindigde met tien na een rode kaart voor Maric. 

Scoreverloop:

40’ 1-0 Dierckx (Club Brugge)

43’ 2-0 Jans (Waasland-Beveren, owngoal)

46’ 3-0 Dierckx (Club Brugge)

73’ 4-0 Vossen (Club Brugge)

76’ 5-0 De fauw (Club Brugge)

88’ 5-1 Milosevic (Waasland-Beveren)

8298 keer bekeken