Gent smeert Standard 4-1 aan

Gent heeft vanmiddag met 4-1 gewonnen na een wedstrijd die bol stond van het spektakel. Twee rode kaarten voor Standard en enkele opvallende scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor een boeiende wedstrijd.

Standard begon in een goed blok aan de wedstrijd. Ferrera koos bij balverlies voor vijf spelers achterin en dat maakte het voor Gent moeilijk om er door te geraken. Al na anderhalve minuut rendeerde de nieuwe opstelling. Trebel gooide zich goed voor de bal. Knockaert nam hem mee en stak het hele veld op snelheid over. Met succes, want de flankaanvaller knalde de 0-1 voorbij Sels. Een droomstart voor Standard.

Gent had het moeilijk en Standard had de wedstrijd onder controle. Tien minuten na het openingsdoelpunt ging Knockaert er weer vandoor. Maar hij nam de bal mee met de arm. Scheidsrechter Lambrechts had het niet gezien en Knockaert scoorde. Meteen veel protest bij Gent en Lambrechts kwam na overleg met de lijnrechter terug op zijn beslissing. Geen doelpunt en dus bleef het 0-1.

Enkele minuten voor de rust kon Gent voor het eerst iets terug doen en het was meteen raak. Milicevic bracht de bal voor doel. Depoitre, met een voet buitenspel, kopte de bal terug achteruit en Kums trapte knap binnen, 1-1. Enkele minuten later werd de situatie nog erger voor Standard. Depoitre ging alleen op doelman Thuram af, maar hij werd neergehaald door Arslanagic. Rood voor de centrale verdediger, Standard met tien man en het kon nog erger. Milicevic profiteerde van de overtreding en krulde de vrije trap onder de muur voorbij Thuram. Op vijf minuten tijd gaf Standard de match uit handen. 2-1 aan de rust.

Na de pauze drukte Gent door. Matton maakte er na een uur 3-1 van. Bij Standard groeide de frustratie. Dussaut kreeg rechtstreeks rood na een overtreding op Milicevic. Een strenge beslissing van scheidsrechter Lambrechts, Standard verder met z’n negenen. 

Twintig minuten voor tijd scoorde Simon nog na een knappe aanval van Gent, maar die werd onterecht afgekeurd door de scheidsrechter. Bij Standard was de veer nu helemaal gebroken. Simon kreeg nog enkele kansen om de score op te drijven, maar het was uiteindelijk Matton die de beslissende 4-1 cijfers op het bord zette. Een 4-1 overwinning voor Gent na een spektakelrijke match in de Ghelamco Arena. 

5453 keer bekeken