Moeskroen boekt eerste uitzege

Moeskroen-Péruwelz wrikt zich los van de laatste plaats. Het klopt na Club Brugge ook Lokeren en boekt zo zes op zes. De Waaslanders zien in het klassement de Henegouwers naast zich komen.

Lokeren begon uitstekend aan de wedstrijd en drukte de Henegouwers de eigen zestien in. Maar bij de eerste tegenaanval liep het meteen mis. Na vier minuten trapte de van Standard gehuurde Marquet richting doel. De bal week af op het lichaam van Ingason en belandde naast Copa tegen het net: 0-1. Het antwoord van de Waaslanders liet niet lang op zich wachten. Ghadir verstuurde een strakke bal naar Patosi. De Zuid-Afrikaan raakte het leer niet perfect, maar Vagner was toch geklopt: 1-1. Lokeren dicteerde de wet, maar slikte vlak voor de rust opnieuw een doelpunt. Dusenne werd vrijgelaten aan de tweede paal en kopte een voorzet van Marquet over Copa binnen: 1-2.

In de tweede helft beperkte Moeskroen-Péruwelz zich tot het verdedigen van de voorsprong. Het kwam zelfs één keer dicht bij de 1-3, maar de kopbal van Dusenne strandde op de lat. Lokeren zocht het gaatje in de Henegouwse defensie, maar vond dat de gehele tweede helft niet. De troepen van Bob Peeters waren enkel gevaarlijk via wat afstandsschoten. Moeskroen-Péruwelz pakt zes op zes en is verlost van de laatste plaats.

1203 keer bekeken