STVV wint met 0-3 van zwak Westerlo

Bekijk de samenvatting vanaf 22'20".

STVV heeft gemakkelijk de maat genomen van Westerlo in ’t Kuipje. De Kanaries wonnen met 0-3 na een own-goal van Schuermans, een kopbal van Boli en een kopbal van Fernandes.

Het eerste kwartier was er één om snel te vergeten. Veel foute passes en slordigheden zorgden voor weinig animatie op het veld. De eerste halve kans was meteen raak voor de bezoekers. Schoofs trapte vanop afstand en de bal week af op het been van Schuermans. Doelman Van Langendonck had geen kans en de bal viel binnen, 0-1.

Zeven minuten later was Sint-Truiden daar opnieuw. Edmilson deed een goede inspanning om de bal binnen te houden. De Braziliaanse Belg gaf een gemeten voorzet en Boli kopte de 0-2 knap binnen. Westerlo kon helemaal niet dreigen en daar waren de Westelse fans niet blij mee. Bij het rustsignaal lieten ze hun onvrede de vrije loop en zongen ze: “Harm buiten, Harm buiten.”

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Westerlo probeerde om kansen te creëren, maar Sint-Truiden had de wedstrijd volledig onder controle. Twintig minuten voor tijd kon centrale verdediger Fernandes de score nog verhogen. Hij kopte een hoekschop van Edmilson voorbij Van Langendonck. En zo eindigde de wedstrijd met pijnlijke 0-3 cijfers. 

1176 keer bekeken