Cyriac bezorgt Oostende 3 punten

Bekijk de samenvatting vanaf 1'42".

KV Oostende blijft winnen. In het Albertpark ging dit keer KV Kortrijk voor de bijl. De kustboys versloegen de Kerels met 1-0 na een doelpunt van Cyriac.

Het was nochtans Kortrijk dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Op het halfuur zette Papazoglou erg knap De Smet alleen voor Ovono, maar die trapte onbegrijpelijk hoog over. Even later was het opnieuw alle hens aan dek bij de leider: Papazoglou kopte terug tot bij Chanot, wiens kopbal van de lijn moest worden geveegd. KVO kon in de eerste helft enkel van op afstand dreigen.

De kustploeg had het moeilijk, maar in de tweede helft sleepte Cyriac zijn team dan toch voorbij een stug Kortrijk. De Ivoriaan trapte na een fantastisch een-tweetje met Canesin zijn vijfde van het seizoen in doel: 1-0 Kortrijk trachtte nog een eindoffensief in te zetten, maar liep vaak tegen een counter aan. Het ontsnapte zelfs aan de 2-0, nadat Akpala al dan niet terecht werd afgevlagd voor buitenspel. KV Oostende wint zo voor het eerst in de geschiedenis in eigen huis van KV Kortrijk en blijft alleen leider. 

3204 keer bekeken