Genk vlot voorbij matig Malinwa

KRC Genk heeft vanavond vlot de maat genomen van een matig KV Mechelen. Genk won met 3-1 na doelpunten van De Camargo, Kebano en Buyens. Genk komt zo voorlopig op de derde plaats.

KVM-trainer Jankovic koos Wolski als vervanger van Hanni. Bij Racing Genk stond de jonge Bailey voor het eerst aan de aftrap.

Het was die andere aanwinst Neeskens Kebano, die een eerste keer gevaarlijk was voor de thuisploeg. Zijn kopbal ging maar net naast.

Na 15’ zette de Congolees zich nu zelf door op rechts, en schikte hij zich in de rol van aangever. Neeskens met de gemeten voorzet, spits De Camargo klopte z’n verdediger in de lucht en met een stevige kopslag scoorde hij de 1-0.

De bezoekers kwamen maar moeilijk in de wedstrijd. Vooral op stilstaande fases was Mechelen een paar keer dreigend. Zo moest doelman Bizot zich strekken op een kopbal van Van Damme.

In de tweede helft bleef het gevaar komen van Kebano. Na 52’ week zijn schot af en zo was Gillet met een gelukje voor een tweede keer geklopt.

Na 68’ spelen besliste Buyens de wedstrijd. De Camargo trapte met wat meeval de bal via Buyens in doel.

In de toegevoegde tijd kon Kosanovic via een penalty nog milderen tot 3-1. Meteen ook de eindstand in de Cristal Arena. Genk wint zo voor de vierde keer op rij in eigen huis dit seizoen.

 

15’ Igor De Camargo 1-0 (Racing Genk)

52’ Neeskens Kebano 2-0 (Racing Genk)

68’ Yoni Buyens 3-0 (Racing Genk)

88’ Milos Kosanovic 3-1 (KV Mechelen)

4447 keer bekeken