Genk en Mechelen trappen speeldag 8 af

Racing Genk en KV Mechelen trappen vanavond de achtste speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Bij winst komen de Limburgers op gelijke hoogte met Anderlecht. Voor KV Mechelen is puntenverlies geen al te beste zaak. Malinois putte slechts 8 punten uit zijn eerste zeven wedstrijden en heeft amper drie punten voorsprong op rode lantaarn Moeskroen-Péruwelz. De Mechelaars hebben ook de statistieken tegen: het is al van 1999 dat geel-rood de Cristal Arena met drie punten verliet.

Leider KV Oostende trapt morgen om 18u de voetbalzaterdag op gang. De kustploeg ontvangt dan in eigen huis KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe, momenteel coach bij KVO, staat dan voor het eerst tegenover zijn ex-club. Vanderhaeghe zorgde vorig seizoen midden in de play-offs voor opschudding toen bekend raakte dat hij het Guldensporenstadion zou inruilen voor het Albertpark.

Ook de twee promovendi komen morgenavond in actie. Om 20u trekt STVV naar Westerlo, terwijl OH Leuven in eigen huis Zulte Waregem ontvangt. Om 20u30 komen twee teams in actie die vorige week verrassend van een topclub konden winnen. Lokeren graaide vorig weekend de punten mee bij Standard, terwijl de Moeskroen op Le Cannonier zowaar Club Brugge over de knie legde.

AA Gent, Anderlecht en Club Brugge werkten deze week hun eerste Europese groepswedstrijd van het seizoen af en komen pas zondag in actie. De landskampioen ontvangt om 14u30 Standard, de ploeg waartegen het vorig seizoen kampioen werd. Anderlecht bekampt om 18u Charleroi, terwijl Club Brugge in eigen huis  tegen Waasland-Beveren hoopt op eerherstel na de debacles in Moeskroen en Napoli.

260 keer gelezen